Hvad får du ud af at melde dig på en forelæsningsrække eller et kursus i natur og univers?
Hvad fortæller den nyeste forskning om universet, om fuglenes forunderlige verden og om den danske natur?
Vores forelæsningsrækker og kurser i natur og univers handler om alt fra små fossiler til gigantiske himmellegemer. Et foredrag eller et kursus i natur eller univers kan også belyse primaternes vilde verden, evolutionshistorien eller særlige afkroge af den nyeste forskning inden for kunstig intelligens.
Inden for natur og univers kan du tilmelde dig enkelte foredrag eller temalørdage, et kort kursus i natur eller univers eller længere forelæsningsrækker. En undervisningsgang varer 2 x 45 minutter, og der vil ofte være tid til spørgsmål i pausen eller i slutningen af hver forelæsning.
Hvilke emner undervises der i på vores forelæsningsrækker og kurser i natur og univers?
Nogle af vores forelæsningsrækker og kurser i natur og univers introducerer fysikkens love, opdaget og beskrevet af fysikere som Isaac Newton, Albert Einstein og Niels Bohr. Andre forelæsningsrækker og kurser i natur og univers tager dig tilbage i teknologihistorien og ser på opfindelser gennem tiden og på tendenser i forståelsen af naturvidenskaben og i kunstig intelligens. Andre igen tager udgangspunkt i besøg på f.eks. fuglereservatet på Karen Blixen Museum i Rungstedlund, på Skovskolen i Fredensborg eller på Observatoriet i Brorfelde.
Find vores andre fagområder her.
Hvem underviser på vores forelæsningsrækker og kurser i natur og univers?
Underviserne på vores forelæsningsrækker og kurser i natur og univers er typisk aktive forskere fra Københavns Universitet eller andre forskningsinstitutioner, er geologer, astrofysikere, eksperter i fugle, fisk eller aber. Du kan læse mere om nogle af vores undervisere her.
Al vores undervisning er forskningsbaseret, så vi sikrer, at du får kvalificeret, evidensbaseret viden med dig hjem.
Og hvad siger underviserne?
Vi hører fra mange af vores undervisere, at de godt kan lide at undervise på Københavns Folkeuniversitet, blandt andet fordi de her møder et andet publikum, end de er vant til fra f.eks. universitetet. Undervisningen kan de tilrettelægge uden at skulle tage hensyn til et pensum eller en eksamen, så det er tit lige netop det, der interesserer dem nu og her, som de fortæller om på Folkeuniversitetet.
Vi oplever en formidlingsglæde og en entusiasme i undervisningen, som naturligt smitter af på deltagerne.
Hvis du vil vide mere om Folkeuniversitetet og om Folkeuniversitetets historie kan du læse mere her.