Ved astrofysiker, cand.scient. Tina Ibsen
Solen er kilden til livet på vores blå planet, men Solen er ikke så rolig, som den måske kan se ud på en varm sommerdag. Hver dag slynges tonsvis af materiale ud fra Solen i soludbrud, der kan nå hastigheder på flere tusinde kilometer i sekundet. Hvis materialet rammer os her på Jorden, kan det skabe nordlys, men også være katastrofalt for vores kommunikation og GPS-systemer.
I denne forelæsning vil vi se på Solens opbygning, dens aktivitetscyklus, og de mange soludbrud der opleves i disse år. Vi vil også se på den effekt, som udbruddene har på Jorden, og det store arbejde, der bliver gjort for at forstå Solen bedre, og hermed også blive bedre til at forudsige rumvejret.
Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse
Holdinfo
Hold: 1515
Startdato: torsdag d. 24. april 2025
Slutdato: torsdag d. 24. april 2025
Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00
Varighed: 1 torsdag
Alle undervisningsgange
torsdag d. 24. april 2025 Kl. 18:15 - 20:00
Sted: CSS, Gammeltoftsgade 15, 1355 Kbh. K Lokale: 35.-1.44 (bygning 35, kælderen)
Pris: Kr. 200,-
Læs mere om
Tina Ibsen
Relaterede hold