Kurv
0
Natur og univers

Naturfredning - et redskab til at beskytte og genskabe vores natur

Ved fredningsleder, cand.techn.soc. i miljøplanlægning Birgitte Bang Ingrisch, Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening har siden 1937 kunne foreslå nye fredninger. Det resulterer i 5-6 nye fredningsforslag om året fra foreningens hånd.

Tidligere var skønne landskaber, flotte udsigter og kulturarven ofte fokus for fredningerne, men i takt med at vores natursyn har ændret sig og naturens krise er blevet en folkesag, bruges fredning i dag som et stærkt og præcist redskab til at beskytte, forbedre, sammenbinde og genskabe vigtig natur. Det sker ikke uden sværdslag.

Fredningsleder i Danmarks Naturfredningsforening siden 2005, Birgitte Bang Ingrisch, vil fortælle om fredningens historie og udvikling frem til i dag, hvor det er et stærkt og relevant redskab til at beskytte vores natur. Første gang foregår som forelæsning, anden gang skal vi ud i felten og se et eksempel på et område, der er blevet fredet: Assistens Kirkegård. Det er første gang en kirkegård er blevet fredet i Danmark. Vi skal rundt i kirkegårdens forskellige afdelinger og høre om de helt særlige natur-, kultur- og rekreative værdier på en af landets smukkeste kirkegårde, som var grunden til at Danmarks Naturfredningsforening rejste fredningssagen. Det forventes, at vi kommer til at gå 2-3 km i roligt tempo med mange stop undervejs.

Mødested 2. gang: Indgangen ved Assistens Kirkegård, foran Nørrebros Runddel metrostation

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Naturfredning - et redskab til at beskytte og genskabe vores natur

Holdinfo

Hold: 1504

Startdato: tirsdag d. 27. maj 2025

Slutdato: tirsdag d. 3. juni 2025

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 2 tirsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 27. maj 2025 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
tirsdag d. 3. juni 2025 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Københavns Folkeuniversitet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet, 2. sal

Pris: Kr. 280,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.