Ved dr.scient. professor em., Ole G. Mouritsen, KU
Vi skal spise mindre kød og mere grønt både for vores egen sundheds skyld men nu også for klimaets skyld og i bæredygtighedens navn. Udfordringen er dog, at det grønne køkken mangler de grundsmage, især sød umami, vi evolutionært er betinget til at eftertragte. Spørgsmålet er derfor, om vi kan lave så velsmagende mad af grønt, at vi i længden kan holde ud at spise mere og mere forskelligt grønt. Denne lørdag dykker vi ned i videnskaben om smag og smagsoplevelser, og vi skal høre om, hvordan der forskes i det grønne køkken, få nogle konkrete opskrifter og smage smagsprøver.
Undervisningen tager afsæt i Grønt med umami og velsmag – håndværk, viden og opskrifter (2020, Gyldendal) skrevet af professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation Ole G. Mouritsen og kok Klavs Styrbæk.
Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse
Holdinfo
Hold: 1511
Startdato: lørdag d. 9. november 2024
Slutdato: lørdag d. 9. november 2024
Tidspunkt: Kl. 12:15 - 16:00
Varighed: 1 lørdag
Alle undervisningsgange
lørdag d. 9. november 2024 Kl. 12:15 - 16:00
Sted: Københavns Folkeuniversitet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. Lokale: Auditoriet (2. sal)