Kurv
0
Litteratur og sprog

Litteratur og sprog

Filtre
Opdater søgning
Nulstil filtre

Viser 30 ud af 39 hold

Hvad får du ud af at melde dig på en forelæsningsrække eller et kursus i litteratur og sprog?

Hvad karakteriserer efterkrigstidens litteratur, hvordan får du mest muligt ud af at læse Ulysses og hvem var Pontoppidan?

På vores forelæsningsrækker og kurser i litteratur og sprog dykker vi ned i litteraturhistorien, læser store klassikere, hører om den nyeste skønlitteratur og om sprogets udvikling. Du kan blive klædt på til at få mere ud af din læsning samt møde andre litteraturentusiaster på et litteraturkursus hos os.

På vores hold om litteratur og sprog kan du tilmelde dig et enkelt foredrag, et kortere litteraturkursus, et lørdagshold eller længere forelæsningsrækker. En undervisningsgang varer 2 x 45 minutter, og der vil ofte være tid til spørgsmål i pausen eller i slutningen af hver forelæsning.

Hvilke emner undervises der i på vores forelæsningsrækker og kurser i litteratur og sprog?

Hvert semester udbyder vi en række forskellige hold om litteratur og sprog og formidler viden om forskellige emner på forskellige måder. Nogle forløb stiller skarpt på specifikke forfatterskaber, hvor andre dykker ned i specifikke perioder eller nybrud i litteraturhistorien. Andre igen belyser særlige skrifttraditioner, retoriske virkemidler, sproglige tendenser eller påvirkninger.

Du kan komme til enkelte forelæsninger om enkelte værker, emner eller forfattere eller et kortere litteraturkursus, melde dig på et weekendhold om ny skønlitteratur eller om arbejdet i en læsegruppe eller tilmelde dig et længere litteraturkursus om alt fra Karen Blixen og James Joyce til Marcel Proust og Inger Christensen.

Find vores andre fagområder her.

Hvem underviser på vores forelæsningsrækker og kurser i litteratur og sprog?

Underviserne på vores forelæsningsrækker og kurser i litteratur og sprog er typisk aktive forskere fra landets universiteter eller litteratur- og sproghistorikere med egen foredragsvirksomhed. De kommer alle med en faglig tyngde og en omfattende viden om det område, de underviser i – og ofte mere til. Du kan læse mere om nogle af vores undervisere her.

Al vores undervisning er forskningsbaseret, så vi sikrer, at du får kvalificeret, evidensbaseret viden med dig hjem.

Og hvad siger underviserne?

Vi hører fra mange af vores undervisere, at de godt kan lide at undervise på Københavns Folkeuniversitet, blandt andet fordi de her møder et andet publikum, end de er vant til fra f.eks. universitetet. Undervisningen kan de tilrettelægge uden at skulle tage hensyn til et pensum eller en eksamen, så det er tit lige netop det, der interesserer dem nu og her, som de fortæller om på Folkeuniversitetet.

Vi oplever en formidlingsglæde og en entusiasme i undervisningen, som naturligt smitter af på deltagerne. 

Hvis du vil vide mere om Folkeuniversitetet og om Folkeuniversitetets historie kan du læse mere her.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.