- Forside >
- Program >
- Sundhed og psykologi >
- Sundhed >
- 1406
Sundhed
Prostatakræft - dør man med det eller af det?
Ved overlæge, ph.d. Andreas Røder, Rigshospitalet
Prostatakræft er den hyppigste kræftform blandt mænd i Danmark med mere end 4.500 nye tilfælde hvert år. De fleste har hørt om prostatakræft, men de færreste er fuldt ud klar over, hvordan man bedst opdager, udreder og behandler denne udbredte sygdom. I forelæsningen vil vi gennemgå den seneste viden inden for screening og behandling af sygdommen. Du kan blive klogere på, hvilke dilemmaer der er forbundet med screening, hvad udredningen indebærer, og hvilke behandlingsmuligheder der findes – fra overvågning til kirurgiske indgreb og strålebehandling.
Forelæsningen vil fokusere på, hvordan man navigerer i de mange valg, der opstår i forbindelse med en prostatakræftdiagnose, og hvordan man som patient eller pårørende bedst håndterer forløbet. Vi vil også se nærmere på, hvordan behandlingsstrategierne kan tilpasses den enkeltes behov, samt hvilke faktorer der spiller ind i valget af behandling.
Forelæsningen henvender sig til alle, der er interesserede i at lære om prostatakræft, uanset om du selv er i risikogruppen, er pårørende til én der er, eller bare er nysgerrig på at forstå mere om denne sygdom og de muligheder, der findes for at bekæmpe den.
Holdinfo
Hold: 1406
Startdato: torsdag d. 27. februar 2025
Slutdato: torsdag d. 27. februar 2025
Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00
Varighed: 1 torsdag
Alle undervisningsgange
torsdag d. 27. februar 2025 Kl. 18:15 - 20:00
Sted: CSS, Gammeltoftsgade 15, 1355 Kbh. K Lokale: 35.-1.44 (bygning 35, kælderen)
Pris: Kr. 200,-