Ved professor, cand.psych. Line Lerche Mørck, DPU
Line Lerche Mørck vil i denne forelæsning fortælle om sin vej ind i et forskningsfelt, der med tiden har udviklet sig mere ekstremt, voldeligt og polariseret.
Der er et tiltagende politisk fokus på, hvordan vi bekæmper og forebygger bandeinvolvering og radikalisering. Denne forelæsning vil bidrage med indsigter fra praksis og fra de personer, der lever med problemerne og til daglig kæmper dem. Forelæseren argumenterer for, hvordan de mange års ’tough on crime’ - bandepakker har medvirket til yderligere polarisering og fremmedgørelse, og den fremhæver vigtigheden af menneskeliggørelse og fællesskabelse, samt inddragelse af børn, unge og voksne med levede erfaringer både i forskning og i forebyggende praksis.
Siden 1998 har forelæseren arbejdet med menneskeliggørelse og praksisudviklingsorienteret forskning i samarbejde med sociale projekter, lokalsamfund og børn, unge og tidligere bande og rocker-medlemmer, der kæmper med polarisering og udsathed. Med udgangspunkt i sine bøger Fællesskabende Praksisser (2023) og Grænsefællesskaber (2007) gives en analyse af, hvad vi forstår ved fællesskabende praksis. Vi hører om cases fra Street-Lab i Hillerød og projekt Aktive Drenge fra Indre Nørrebro, hvor det illustreres, hvordan man kan arbejde med brobygning og fællesskabende praksis, så det giver mening for børn, unge og medarbejdere.
Med en kombination af forelæsning og små minifilm, som hun har udviklet sammen med sine medforskere, vil Line lægge op til diskussion om, hvordan vi kan lære af forskningen og dermed blive bedre til at forebygge og overskride polarisering, bandeinvolvering og radikalisering i dagens Danmark.
Holdinfo
Hold: 1112
Startdato: mandag d. 17. marts 2025
Slutdato: mandag d. 17. marts 2025
Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00
Varighed: 1 mandag
Alle undervisningsgange
mandag d. 17. marts 2025 Kl. 18:15 - 20:00
Sted: Søndre Campus, Njalsgade 74-76, 2300 Kbh. S Lokale: 9A.0.01, Kierkegaard Aud. (bygning 9A, stuen)
Pris: Kr. 200,-