Ved adjunkt Ditte Baun Hermund, DTU
Som en del af den grønne fødevareomstilling skal vi spise mere plantebaseret. At ændre vores kost fra animalsk til plantebaseret er på bekostning af vigtige næringsstoffer, bl.a. fra fisk. Derfor er det væsentligt at finde nye kilder til essentielle næringsstoffer såsom essentielle fedtsyrer og aminosyrer samt vitaminer og mineraler. Tang og mikroalger er rige på en lang række næringsstoffer, som er sammenlignelige med næringsstoffer fra eksempelvis kød og grøntsager. De fleste alger skal bruge vand, lys og CO2 for at gro. Derfor har dyrkning af alger et meget lille klimaaftryk. Dermed vil tang og mikroalger kunne bidrage til at komme nærmere målene om bæredygtig udnyttelse af vores ressourcer og fødevareproduktion.
Holdinfo
Hold: 8810
Startdato: tirsdag d. 12. november 2024
Slutdato: tirsdag d. 12. november 2024
Tidspunkt: Kl. 19:30 - 21:30
Varighed: 1 tirsdag
Alle undervisningsgange
tirsdag d. 12. november 2024 Kl. 19:30 - 21:30
Sted: Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund Lokale: Salen
Pris: Kr. 100,-