Kurv
0
Filtre
Opdater søgning
Nulstil filtre

Viser 30 ud af 72 hold

Hvad får du ud af vores forelæsningsrækker og kurser i kunst, arkitektur og design?

Hvad karakteriserer de impressionistiske malere, hvordan skal symboler og farver forstås og hvilken betydning har Bauhaus i dag?

På vores forelæsningsrækker og kurser i kunst, arkitektur og design dykker vi ned i kunsthistorien og i arkitekturens og designhistoriens mange facetter. Vi analyserer tendenser i samtidskunsten, arbejder med kunstteori, arkitektoniske retninger og designmæssige strømninger og sørger for, at du kan holde dig opdateret på den kunst, du kan opleve på tidens aktuelle udstillinger.

Hos os kan du både tilmelde dig et enkelt foredrag, et kortere kunstkursus eller designkursus eller længere forelæsningsrækker. En undervisningsgang varer 2 x 45 minutter. Du kan også tilmelde dig vores grundmoduler, et længere kunstkursus, hvor du kan lære hele kunsthistorien at kende i kronologisk orden over flere semestre. Du kan starte ved grundmodul 1 eller vælge lige den periode, du interesserer dig mest for.

Hvilke emner undervises der i på vores forelæsningsrækker og kurser i kunst, arkitektur og design?

Hvert semester udbyder vi en række forskellige forelæsningsrækker og kurser i kunst, arkitektur og design og formidler viden om forskellige emner som kunstteori og kunsthistorie, arkitekturteori og designhistorie. Nogle forløb stiller skarpt på specifikke stilistiske retninger, som modernismen og klassicismen, hvor andre hold dykker ned i nogle af kunst-, arkitektur- og designhistoriens mest markante skikkelser, fra Pierre Bonnard og L.A. Ring til Finn Juhl og Arne Jacobsen, og beskriver hvorfor de var nyskabende, provokerende eller ligefrem revolutionerende for deres tid.

Du kan høre om tysk arkitektur eller om, hvordan kunstens rolle i samfundet er til evig forhandling, og hvordan diskussionen om, hvad kunst egentlig er, er en diskussion, vi aldrig bliver færdige med. 

Find vores andre fagområder her.

Hvem underviser på vores forelæsningsrækker og kurser i kunst, arkitektur og design?

Underviserne på vores forelæsningsrækker og kurser i kunst, arkitektur og design er typisk uddannede kunsthistorikere med egen foredragsvirksomhed, er aktive forskere fra Københavns Universitet eller tilknyttet nogle af de mange kunstmuseer i Danmark. Andre har en mere tværfaglig profil, men alle undervisere kommer med en faglig tyngde og viden om det område, de underviser i.  Du kan læse mere om nogle af vores undervisere her.

Al vores undervisning er forskningsbaseret, så vi sikrer, at du får kvalificeret, evidensbaseret viden med dig hjem.

Og hvad siger underviserne?

Vi hører fra mange af vores undervisere, at de godt kan lide at undervise på Københavns Folkeuniversitet, blandt andet fordi de her møder et andet publikum, end de er vant til fra f.eks. universitetet. Undervisningen kan de tilrettelægge uden at skulle tage hensyn til et pensum eller en eksamen, så det er tit lige netop det, der interesserer dem nu og her, som de fortæller om på Folkeuniversitetet.    

Vi oplever en formidlingsglæde og en entusiasme i undervisningen, som naturligt smitter af på deltagerne. 

Hvis du vil vide mere om Folkeuniversitetet og om Folkeuniversitetets historie kan du læse mere her.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.